tirsdag 24. mars 2009

Skriver mesterverk på barnerommet

Litteraten i Tromsø hadde besøk av Carl-Frode Tiller for litt siden, og 60 prosent av Bokring Nord stilte opp for å høre på denne mystiske mannen med det lange håret. Vi er jo en heiagjeng, vi er jo det. Han avslørte at han skriver sine mesterverk blant lekekomfyrer og dukkesenger på rommet til døtrene sine. Ytre setting og omstendigheter betyr lite for produksjonen til denne mannen, han lar seg tydeligvis ikke affisere av rosa hårstrikk på datamaskinen.


Begge foto: Norsk Forfattersentrum Nord
Mannen selv framstod som en høyst alminnelig person fra Trøndelag (selv om vi vet at han ikke er det). Han virket bent ut sjenert, og intervjuer Morten Wintervold gjorde som best han kunne for å få lokket noe ut av han. Han hadde ikke en lett jobb, det skal sies. Det kan virke som om Carl-Frode Tiller foretrekker å skrive bøker framfor å snakke om dem. Og det er vi jo veldig glade for. Han forsikret oss nemlig om at han skrev bra for tiden, noe som betyr at Innsirkling 2 kanskje er på trappene? Spennende.

Tilbake til mesterverkproduksjonen som foregår på barnerommet: det kan jo være en interessant observasjon i forhold til kunstnerrrollen. At Tiller trenger så lite for å skrive så mye, vitner om et enormt rikt indre liv. Det fantastiske drivet og dramaet kommer fram uansett om det er støvete rundt han. Han må ikke ha grønn te klokken 0600 om morgenen for å kunne skrive. (dette vet vi forøvrig ingenting om, men sjansen er stor for at Tiller skifter bleier og lager brødskiver klokken 0600) Vi kan jo ta en enkel sammenlikninge med en annen forfatter: Ari Behn har et rikt ytre liv, og skriver middelmådige bøker. Det indre livet er det verre med, i alle fall ser det ytre ut til å overskygge det indre. Bokring Nord foretrekker den første versjonen, så vi håper Tiller kommer med flere mesterverk!

Ingen kommentarer: